Sabayî : Sırat-ı Müstakim : inceleme-metin / Kadir Atlansoy.

By: Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Bursa : Uludağ Üniversitesi, 1987.Description: 151, [4] s. ; 30 cmSubject(s): DDC classification:
  • 819.12309 20
Dissertation note: Tez (Yüksek Lisans Tezi) -- Uludağ Üniversitesi, 1987 Summary: Biz bu çalışmamızda Pendname'nin, 15. y.y. sonlarında şair Sabayi tarafından yapılmış ve şimdiye kadar bilinmeyen manzum bir tercümesini ilk defa olarak tespit ederek, edebiyat dünyamıza kazandırmış bulunuyoruz. Çalışmamız, inceleme ve metin olmak üzere iki kısımdan meydana gelmektedir. Metinden önce ayrı bir kısım halinde Sabayı ve eserleri üstüne iki bölümlük bir incelemeye yer verilmekte olup, Sırat-ı Müstakim adlı mesnevi çeşitli yönleriyle ele alınmaktadır. İkinci kısımda ise, günümüzde tek nüsha olan adı geçen eserin transkripsiyonlu metni sunulmaktadır. Metnin sonuna, bugün kullanılmayan veya değişik biçimde kullanılan Türkçe kelimeleri içine alan bir sözlük eklenmiştir.
Item type:
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
No physical items for this record

Türkçe özeti var.

Tez (Yüksek Lisans Tezi) -- Uludağ Üniversitesi, 1987

Kaynakça var.

Biz bu çalışmamızda Pendname'nin, 15. y.y. sonlarında şair Sabayi tarafından yapılmış ve şimdiye kadar bilinmeyen manzum bir tercümesini ilk defa olarak tespit ederek, edebiyat dünyamıza kazandırmış bulunuyoruz. Çalışmamız, inceleme ve metin olmak üzere iki kısımdan meydana gelmektedir. Metinden önce ayrı bir kısım halinde Sabayı ve eserleri üstüne iki bölümlük bir incelemeye yer verilmekte olup, Sırat-ı Müstakim adlı mesnevi çeşitli yönleriyle ele alınmaktadır. İkinci kısımda ise, günümüzde tek nüsha olan adı geçen eserin transkripsiyonlu metni sunulmaktadır. Metnin sonuna, bugün kullanılmayan veya değişik biçimde kullanılan Türkçe kelimeleri içine alan bir sözlük eklenmiştir.

There are no comments on this title.

to post a comment.
Devinim Yazılım Eğitim Danışmanlık tarafından Koha'nın orjinal sürümü uyarlanarak geliştirilip kurulmuştur.